uk
winter

video_link

video_link

fiilis_winter

HOME OF WINTER TYRES

Ensimmäiset talvirenkaat valmistettiin vuonna 1968. Kysyntää ei ensimmäisinä vuosina juurikaan ollut. Lieksan tehtaan valmistuminen vuonna1974 mahdollisti nastarenkaiden teollisen valmistuksen. Tämä antoi valmiuden levittää talvipyöräilyn sanomaa, myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Suomi Tyres talvirenkaita menee vientiin yli 80 %.

Suomi Tyres on ollut pitkään markkinoiden arvostetuin talvirenkaiden valmistaja ja olemme toistuvasti voittaneet alan rengastestit. Pohjoisen pallonpuoliskon ainoana polkupyörärengastehtaana kilpailukykymme perustuu ylivoimaisen kokemuksen ja talven olosuhteiden tuntemisen lisäksi uniikkiin renkaiden valmistustekniikkaan, ympäristöystävällisiin luonnonkumipohjaisiin kumiseoksiin ja nastoitusosaamiseen.

winter

Malli: WXC300 SWA 57-559

Koko: 26x2.2

ERTRO: 57-559

Kaapeli: TAITELTAVA

Kumiseos: SNOW 58A "NON-TOXIC"

Rakenne: SKINWALL OLC 65 TPI

Paino: 750

Suositus-/Maksimipaine: 2.5/4.5 BAR

Kuvaus:

Taiteltavien aramidirenkaiden rungot valmistetaan alihankintana Taiwanissa.

T419781_A57_559ICESPEEDWXC300SWA_EDESTAT419781_A57_559ICESPEEDWXC300SWA
tour

fiilis_tour

VÄHÄN KALLIIMMAT RENKAAT, MUTTA NE TOIMII JA KESTÄÄ

Suomen Rengastehdas on Pohjoismaiden ainoa polkupyörien renkaiden valmistaja. Valmistamme korkealaatuisia ja ympäristöystävällisiä polkupyöränrenkaita kaikkiin olosuhteisiin. Renkaat on suunniteltu ja testattu Pohjoismaisiin olosuhteisiin. Tuotekehityksemme päämääränä on turvallisuus, kestävyys ja ajamisen mukavuus. Valikoimissamme löytyvät pistosuojatut ja heijastinnauhalla varustetut renkaat.

Ensimmäiset polkupyörienrenkaat valmistettiin vuonna 1925 Nokian tehtaalla. Vuonna 1974 renkaiden valmistus siirtyi Lieksan tehtaalle Pohjois-Karjalaan. Renkaamme valmistetaan yli 99 % :sesti suomessa Lieksan tehtaallamme, vain taiteltavat, aramidikaapeliset renkaat teetetään omilla muoteillamme ja specseillämme alihankinnassa.

tour
mtb

fiilis_mtb

ORIGINAL MOUNTAIN BIKE TYRES

Maasto-olosuhteisiin sopiva polkupyörämalli syntyi aivan vahingossa 1970 -luvun alussa. Joukko nuoria San Franciscolaisia huomasi, kuinka hauskaa oli ajaa moottoripyörällä alas 748 metrin korkuista Mount Tamalpais – vuorta.

Uuden lajin aktiiviset harrastajat Gary Fisherin johdolla halusivat kehittää monipuolisemmin maastoon sopivia pyörämalleja. Ongelmana oli kestävien renkaiden puuttuminen. Lopulta harrastajat kuulivat pohjoisesta Suomi nimisestä maasta, jossa pieni Rengastehdas valmisti paksuja matalapainerenkaita. Fisher ystävineen vieraili tehtaallamme ja osti autokuormallisen renkaita. Ensimmäiset teollisessa mittakaavassa valmistetutut maastopyörät saatiin tämän jälkeen tuotantoon.

mtb
non-toxic

non-toxic_pullo_logo

non-toxic

NON-TOXIC, YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET RENKAAT

Renkaitamme ylivoimaisuus perustuu puhtaisiin kumiseoksiin. Haitalliset öljyt on korvattu matala-aromaattisilla öljyillä.

Perusteellisen ja jatkuvan tuotekehitystyön ansiosta Suomi Tyres on edelläkävijä puhtaiden ympäristöystävällisten renkaiden valmistuksessa. Vuodesta 2005 Suomi Tyres polkupyörienrenkaiden valmistukseen on käytetty ainoastaan ympäristöystävällisiä kumiseoksia.Toimme ensimmäisenä markkinoille polkupyöränrenkaissa ympäristöystävälliset matala-aromaattiset LA-öljyt.

Mitä nämä LA-öljyt sitten ovat?

Öljynjalostuksessa sivutuotteena syntyviä korkea-aromaattisia HA-öljyjä alettiin käyttää renkaiden valmistuksessa 1950-luvulla. Syynä niiden käyttöön on se, että renkaiden kulutuspinnan pehmitinaineena käytettävät HA-öljyt auttoivat kumisekoitusten muokkautumista sekä helpottivat jalostamista.

HA-öljyillä vaikutetaan renkaan ominaisuuksiin; kulutuskestävyyteen, pitoon ja vierintävastukseen. Ne ovat kuitenkin ympäristölle ja terveydelle haitallisia, sillä ne sisältävät haitallisia määriä PAH-yhdisteitä ja ovat siten karsinogeenisia.

LA (low aromatic) eli matala-aromaattisilla öljyillä voidaan korvata haitalliset korkea-aromaattiset öljyt. Kumiseos on selvästi kalliimpi, mutta tällöin PAH-yhdisteiden määrä putoaa merkittävästi. Tutkimusten mukaan haitallisten yhdisteiden määrä on niin vähäinen, ettei öljy ole enää karsinogeeninen.

Kumiseoksista syntyy merkittävä osuus renkaiden val-mistuskuluista. Siksi renkaamme ovat hieman kalliimpia, mutta meille on ollut tärkeää, että kumiseoksemme ovat puhtaita ja ympäristöystävällisiä.

non-toxic